Litku Klemetti on Sanna Klemetin alter ego, rokkitähti Kainuusta ja nimi 2014 perustetulle yhtyeelle. Yhtye aloitti syksyllä 2014 triona ja kitaristi Aleksi tuli mukaan joulukuussa. Juho soitti bassoa, Sami rumpuja ja Sanna sähköbalalaikkaa. Bändi harjoitteli Vapaudenkadun vessattomalla treenikämpällä lauluja, joita Sanna oli kirjoittanut vuoden aikana. Laulut olivat suomenkielisiä, tekstilähtöisiä ja folk- tai punkhenkisiä. Ensimmäinen keikka soitettiin Hear Ry:n klubilla 2015 tammikuussa Vakiopaine-baarissa. Keikka sai innostuneen vastaanoton ja yhtye oli harjoitellut kovasti. Vuonna 2015 äänitettiin treenikämpällä Horror ´15-albumi. Sen äänitti ja miksasi Luova Recordsin Ville Mäkäräinen. Keikkoja soitettiin Jyväskylässä eri tapahtumissa. Kesällä oli myös ensimmäinen festariesiintyminen Jättömaa-festivaalilla Kouvolassa. Alakulttuuriväki tykkäsi esityksestä ja tämä poiki lisää keikkoja. Yhtyeen ensimmäinen Jyväskylän ulkopuolinen keikka oli kuitenkin jo huhtikuussa Tampereen Keltaisella talolla.

2016 keväällä julkaistiin Horror ´15-albumi cd:nä ja kasettina. Myöhemmin Svart julkaisi albumista kolme pientä vinyylipainosta. 2016 yhtye bookattiin Ilmiö-festivaalille ja myös Flow:hun peruutuspaikalle. Keikka pääsi lehteen ja tupa oli täynnä, joukossa myös ensimmäisiä faneja. Vuoden lopulla Litkulle myönnettiin Soundin vuoden tulokas-palkinto.

2016 Sanna oli työstänyt kommuunissa Juhon ja Aleksin kanssa seuraavaa Juna Kainuuseen-“soololevyä” . Myös Päivä päivältä vähemmän EP (myöhemmin päätetty albumiksi) äänitettiin 2016 Vapaudenkadun treeniksellä. Levyn äänitti Ville Mäkäräinen ja miksasi Lauri Kallio. Juna Kainuuseen äänitettiin zoomia äänikorttina käyttäen elektronisten rumpukomppien päälle. Levyn rummut äänitettiin treeniksellä. Sanna soitti kahta biisiä lukuunottamatta kappaleisiin syntikkabassot. Rummut soitti Sami ja kitarat Aleksi. Levyn äänitti Juho ja miksasi Lauri Kallio. 2016 syksyllä julkaistiin levyn sinkku Jääkuningatar ja levy soitettiin läpi Jyväskylässä Höstfesteillä samana syksynä. Joulukuussa julkaistiin musiikkivideo ja sinkku Juna Kainuuseen. Tammikuussa levy julkaistiin suoratoistopalveluissa ja c-kasettina. LP:n julkaisi Luova Records jälkeenpäin. Levystä tuli yllättäen hitti ja se poiki julkisuutta.

2017 yhtyeen keikkoja alkoi myydä Alt Agency (tätä ennen keikat hankittiin itse). Tämä teki kaikesta hieman ammattimaisempaa ja mukaan tuli myös keikka-auto Cari. Yhtye soitti tuona vuonna joka paikassa loppuunmyytyjä klubi- ja festivaalikeikkoja. Vähän aikaa oli myös kaksi yhtyettä: se joka soitti vanhaa rokki-litkua ja soololevyn bändi, jossa oli mukana koskettimissa Essi Leppänen. 2017 Sanna kirjoitti Taika tapahtuu-levyn laulut.

2018 alkuvuonna äänitettiin ja miksattiin Taika tapahtuu-levy. Levyllä oli mukana progevaikutteita, mutta tuotantotapa oli raaka. Sen äänitti uudella Sammonkadun treeniksellä syksyllä yhtyeeseen tullut Pekka Tuomi, joka oli aiemmin tehnyt bändin liveääntä. Levyn julkaisi huhtikuussa Luova Records. Fyysiset julkaisut tulivat myöhemmin. Juna Kainuuseen-levyn suosio tuntui kantavan myös 2018 vuoden taiteellisemman vaiheen ja festivaalikeikkoja oli paljon. Samaan aikaan Sanna oli jo tehnyt Ding ding dong-levyn laulut ja keväällä 2018 ryhtyi apurahan turvin säveltämään seuraavaa levyä, josta muotoutuisi ikuisuusprojekti Asiatonta oleskelua.

2019 syksyllä julkaistiin outsiderlevy Ding ding dong, joka sai erittäin hyvän vastaanoton kriitikoilta. Keijukaisvalssi-kappaleeseen kuvattiin musiikkivideo Kuhmossa kesällä 2019. Sen ohjasi ja kuvasi Sami Sänpäkkilä. Levyn julkkarit olivat Jyväskylän Lutakossa (kaikki aiemmat olivat olleet Vakiopaine-baarissa). Helsingissä julkkarit olivat Kuudennella linjalla ja Tampereella Telakalla. Levyn avainhenkilö on Hullu-Sanna, jota puitiin isossa henkilöhaastattelussa Helsingin Sanomissa loppuvuodesta 2019.

2020 vuoden alusta Pekka ja Sanna alkoivat työstämään elektronista tuottajalähtöistä Kukkia muovipussissa-albumia, jolle löytyikin aikaa koronaepidemian peruttua keikat. Levyn esikuvina olivat etenkin Mona Carita ja suomidisco. Levy äänitettiin kokonaisuudessaan kotistudiossa Jyväskylän Letkutiellä. Levy julkaistiin 2021 keväällä ja julkkarit toteutettiin striiminä Lammaskallio Audiolta. Ensimmäisen kerran disco-litkua kuultiin livenä Lutakon Lippa-tapahtumassa kesäkuussa 2021. Levy sai 2022 Teosto-palkintoehdokkuuden.

Emma-ehdokkuuksia yhtyeellä on ollut neljä kertaa. Juna Kainuuseen voitti 2018 Emma-palkinnon Kriitikoiden valinta-kategoriassa. Sen lisäksi Litku Klemetti on palkittu mm. tulokas-Femmalla ja Aleksis Kiven seuran myöntämällä Eskon puumerkillä. Juna Kainuuseen ja Ding ding dong on valittu Soundin vuoden levyiksi.

2022 syksyllä ilmestyy seuraava Litku Klemetti-albumi, neljä vuotta työstetty Asiatonta oleskelua, jonka julkaisee Is This Art?